OM MY DAHLSTRÖM

My bodde under fem vintrar uppe i Åre och hann med att vara både skidguide, programledare på TV Åre och skidlärare. En vinter var hon också eventproducent på Skistar. Men saknaden efter gästkontakter och barnen förde henne åter till skidläraryrket som hon älskade så mycket och ville ägna sig åt. My var nog som allra lyckligast när hon sin sista vinter fick återgår till skidguidningen och skidskolan.
My brann för barn och barns skidåkning och glädje. Så mycket att hon ofta tillbringade lediga dagar i skogen med Årebarnen - på ständigt jakt efter kul spår och fluffig lössnö. Bland Årebarnen kallades hon för Myran.
Hon blev under sina år i byn ett offentligt ansikte och kom att representera Skistar i många mediesammanhang. Hon var också med sin livsenergi och förmåga att inspirera och sprida glädje ett föredöme för många.
Lika mycket som hon brann för barnen, brann hon för säkerheten i backarna. Hon talade ofta om faran med åkare som inte har kontroll nog att kunna stanna i tid. Att komma tillrätta med den problematiken engagerade henne mycket.
My omkom den 30:e juni 2013 i en olycka på Åreskutan, det berg hon älskade mest.